Vliegreis Barcelona

Vliegreis Barcelona

Vliegveld Barcelona, ook wel Barcelona El Prat Airport genoemd, ligt ongeveer 14 kilometer van de stad. Het is het grootste vliegveld van Catalonië en het op een na grootste vliegveld in Spanje. Het vliegveld van Madrid is namelijk iets groter. Toch groeit het vliegveld Barcelona, in 2009 is het zelfs uitgebreid zodat het een betere dienst kan leveren aan haar bezoekers. Een nieuwe terminal (Terminal 1) is gebouwd ongeveer 4 kilometer langs terminal 2. De nieuwe terminal is nu goed voor 70% van de vluchten. De oudere terminals A, B en C zijn nu veranderd in terminal 2 die maar enkele vluchten behandelt.

Autoverhuur op het vliegveld van Barcelona:
Als je naar Spanje reist weet je waarschijnlijk dat er ook iets te doen is buiten het centrum van Barcelona zelf. Neem als voorbeeld de mooie stranden van Spanje, waar je de meest romantische avond kunt hebben als je geniet van de zonsondergang. Deze plaatsen kun je lastig bereiken met de bus of trein, omdat de mooiste plekken vaak geen touristische trekpleisters zijn. Met een huurauto kun je overal heen en ben je niet gelimiteerd.

Vertrektijden en aankomsttijden vliegveld Barcelona:
Als je gebruik maakt van het vliegveld van Barcelona, als je er landt of opstijgt, is het handig om te weten of je vertraging of andere wijzigingen kunt verwachten. Ook als je iemand wegbrengt of ophaalt is het essentieel om de vertrek- en aankomsttijden te weten. Je wilt natuurlijk niet staan te wachten op zo’n saai vliegveld en daarom kun je op deze site de aankomsttijden en de vertrektijden live checken. Ze worden ongeveer elke minuut automatisch vernieuwd.

Winkels in het vliegveld van Barcelona
Zoals je al verwacht zijn er in vliegveld Barcelona een hoop winkels, de grootste merken zijn er gevestigd. In beide terminals kan er geshopt worden, helaas is het in terminal 2 wat minder dan in 1. Toch zijn er in terminal 2A, 2B en 2C nog genoeg winkels op het vliegveld van Barcelona. In terminal 2 kun je weliswaar minder goed winkelen dan in terminal 1 maar dat betekent niet dat je iets te kort komt. Dit plaatje laat een aantal merken zien die te vinden zijn in terminal 1. Zoals je ziet zijn de grote merken zoals Gucci, Adidas of Zara te vinden op vliegveld Barcelona. Het is altijd leuk om een gaaf souvenir mee te nemen voor het thuisfront. Vliegveld Barcelona biedt genoeg mogelijkheden voor last-minute souvenirs, als je er in de stad geen kreeg gevonden. Ook kun je op Barcelona Airport shoppen voor elektronica. Er zijn een aantal winkels waar je koptelefoons, cd’s, camera’s en andere accessoires kunt kopen. Het Barcelona El Prat Airport biedt vele eet- en drinkgelegenheden. Sinds de nieuwe terminal zijn er een groot aantal café’s en bars toegevoegd. De faciliteiten zijn op reguliere dagen van 06:00 tot 23:00 open. Er zijn gelukkig wel een paar snackbars waar je 24 uur per dag welkom bent. De winkels op vliegveld Barcelona zijn open van 06:30 – 21:30, behalve de Adlease duty free-winkels. Zij zijn open van 05:30 tot 22:00.