Vliegreis Costa Dorada

Costa Dorada Spanje is een prachtige streek voor een super vakantie! De Costa Dorada Spanje is voor iedereen die van strand, zwemmen en watersport houdt. En natuurlijk kunt u aan de Costa Dorada Spanje ook genieten van de warme Spaanse zon. Geniet via deze site van vakantiekorting op vakanties naar de Costa Dorada Spanje bij bekende en minder bekende reisorganisaties. Pak die korting tot honderden euro’s. Costa Dorada Spanje helpt u op weg. Alle reisorganisaties Costa Dorada Spanje met korting.

Costa Dorada Spanje vakantie

Als u denkt aan de Middellandse Zeekust, dan denkt u automatisch aan uitgestrekte zandstranden, omringd door dennenbos, met een zacht klimaat, zon, een blauwe zee en de contouren van Romeinse ruïnes aan de horizon. En dat is nu precies wat u zult vinden aan de Costa Daurada. Achter deze naam schuilt een groot stuk van de kust van de provincie Tarragona, dat loopt van Cunit tot Alcanar. De Costa Daurada, of ‘Goudkust’, dankt zijn naam weliswaar aan de kleur van zijn stranden, de breedste van heel Catalonië, maar het gebied omvat ook de bergen en de vlakke binnenlanden van de provincie.

De Costa Dorada Spanje is een streek met een prachtig landschap en een rijke geschiedenis, met bekende toeristische centra als Salou of Cambrils, het themapark Universals Port Aventura, monumentale binnensteden als die van Tarragona-stad, belangrijke kloosters als die van Poblet en Santes Creus, en met enkele van de belangrijkste Romeinse schatten van Spanje, waaronder de mozaïeken van het mausoleum van Centelles, de poort Areo de Berà of het grafmonument Torre de los Escipiones.

En vergeet niet de rijke mediterrane keuken, de befaamde tafelwijnen, de spectaculaire volksfeesten – bekend zijn de castells, de menselijke piramides, en de duivelsdansen, de balls de dia bles – , de rijke natuurgebieden, en een keur van watersportmogelijkheden en andere sportgelegenheden. Dankzij de lange historie die de Costa Daurada heeft met het toerisme, de streek was in de zestiger jaren pionier in Catalonië, vindt u hier een zeer gevarieerd aanbod van overnachtingsmogelijkheden, van de kleine dorpshotelletjes in de binnenlanden tot de Gran Hotels of Kuuroorden aan de kust met uitzicht over het water.

De afstanden zijn niet al te groot, zodat u probleemloos van het ene landschap naar het andere kunt trekken. Zodra u het levendige strand van Salou verlaten heeft staat u al bijna voor het rustige en stille landschap van de bergen van Montsant,tussen de ruïnes van het klooster van Escaladei of voor de toegang tot het natuurpark van de Delta del Ebro, een van de belangrijkste wetlands van de westelijke Middellandse Zee. Het verwondert dan ook niet dat de Costa Daurada het voorwerp was van de oudst bekende toeristische reclame. De Costa Dorada Spanje grenst in het zuiden aan de Costa Azahar en in het noorden aan de Costa Brava.

De Costa Dorada (gouden kust), in het Catalaans Costa Daurada, is een 216 kilometer lange kuststreek in Catalonië. De kuststreek bestrijkt de gehele provincie Tarragona tot aan de delta van de rivier de Ebro. De streek bestaat zowel uit stranden als rotskust en begint ten noorden van Tarragona en loopt vanaf daar verder langs verschillende bekende (bad)plaatsen, waaronder Salou, Cambrils en Ampolla. De Costa Dorada is dan ook vooral bekend om haar enorme toerisme. Ten noorden van de Costa Dorada ligt de Costa del Garraf, in de catalaanse provincie Barcelona. In het zuiden sluit de Costa Dorada aan op de Costa del Azahar, in de provincie Castellón van de Comunidad Valenciana.

De Costa Dorada is zeer geliefd bij de zonaanbidders vanwege de mooie, kilometerslange zandstranden. Bekend bij jong en oud is de badplaats Salou met een mooie boulevard met meer dan 350 palmbomen, een gezellig centrum en een bruisend nachtleven. Doordat de stranden langzaam in zee aflopen is deze bestemming ook geschikt voor families met kinderen.

Cambrils

Cambrils is wat rustiger dan Salou maar heeft de vakantiegangers veel te bieden. Wilt u een dagje erop uit, ook dat is goed mogelijk. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Barcelona, een dagje naar het beroemde attractiepark Port Aventura of naar de beroemde basiliek van Montserrat. Kortom, Salou en omgeving is zeker een bestemming waar u een perfecte vakantie zult doorbrengen. U vliegt met Transavia naar Barcelona en de vlucht duurt circa 2 uur en 15 minuten. Aan de Costa Dorada is het dezelfde tijd als in Nederland.

Vier uw vakantie aan de Costa Dorada! Langs de prachtige Costa Dorada overheersen de warme, goudkleurige tonen van het strand onder een briljante zon. Vandaar de naam Costa Dorada, “gouden kust”. De Costa Dorada is geliefd bij bezoekers die van zwemmen, strand en watersport houden. En natuurlijk kunt u in de vakantie aan de Costa Dorada heerlijk luieren onder de warme, Spaanse zon. De Costa Dorada is een prachtige streek voor een vakantie.

De Costa Dorada is zeer geliefd bij de zonaanbidders vanwege de mooie, kilometerslange zandstranden. Bekend bij jong en oud is de badplaats Salou met een mooie boulevard met meer dan 350 palmbomen, een gezellig centrum en een bruisend nachtleven. Doordat de stranden langzaam in zee aflopen is deze bestemming ook geschikt voor families met kinderen. Cambrils is wat rustiger dan Salou maar heeft de vakantiegangers veel te bieden. Wilt u een dagje erop uit, ook dat is goed mogelijk. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Barcelona, een dagje naar het beroemde attractiepark Port Aventura of naar de beroemde basiliek van Montserrat. Kortom, Salou en omgeving is zeker een bestemming waar u een perfecte vakantie zult doorbrengen. U vliegt met reisaanbieders naar Barcelona en de vlucht duurt circa 2 uur en 15 minuten.

Cambrils
Als u houdt van kleine en authentieke vissersdorpjes dan is Cambrils een geschikte vakantiebestemming voor u. Naast de hotels en nieuwbouw die u hier vindt, is er nog veel van de oorspronkelijke Spaanse sfeer behouden gebleven. Cambrils is een uitgestrekte badplaats met een wat oudere wijk en een levendig toeristisch centrum, direct achter de haven met enkele pleintjes, terrassen en winkeltjes. Voor uw avondmaaltijd kunt u hier kiezen uit vele restaurantjes, voornamelijk Spaanse visrestaurants. Naar het oosten toe loopt Cambrils over in Salou. Over de lange boulevard wandelt u in een uurtje van Cambrils naar Salou.

Salou
Ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Barcelona ligt de Spaanse topbestemming Salou. Salou biedt alles wat u nodig heeft voor een heerlijke strandvakantie zoals een blauwe zee met een goudgeel zandstrand dat zo’n 13 kilometer lang is. Aan het strand kunt u allerlei watersporten beoefenen en langs het strand ligt een schitterende palmenboulevard waarover u heerlijk kunt flaneren en waar u lekker op een terras kunt genieten van de ondergaande zon. Salou bestaat uit een oud en een nieuw centrum. In het oude gedeelte zijn de gezellige winkelstraatjes waar u wat kunt slenteren en leuke souvenirs kunt kopen. In het nieuwe gedeelte is het uitgaanscentrum gevestigd met zijn vele discotheken en bars. U vindt hier ook de vele Nederlandse kroegen zoals bijvoorbeeld Grand Cafe Costa. Wilt u een dagje erop uit, ook dat is goed mogelijk. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Barcelona, een dagje naar het beroemde attractiepark Port Aventura of naar de beroemde basiliek van Montserrat. Kortom, Salou en omgeving is zeker een bestemming waar u een perfecte vakantie zult doorbrengen. Jiba biedt u accommodatie aan in Salou, La Pineda en Cambrils. De vlucht naar Barcelona duurt ongeveer 2 uur en 10 minuten. De transfer naar Salou, La Pineda en Cambrils neemt ongeveer 1,5 uur in beslag.