Vliegreis Griekenland

Vliegreis Griekenland

Griekenland is een groot vakantieland met tal van mogelijkheden. Een felblauwe lucht en een diepblauwe, aangenaam warme zee zijn maar twee voorbeelden van wat Griekenland zo aantrekkelijk maakt. Vooral de Griekse eilanden zijn populair onder vakantiegangers. Ze zijn stuk voor stuk mooi qua natuur, de meeste eilanden hebben bergen, bossen en prima zandstranden. Kreta is het grootste eiland en biedt natuur en cultuur, maar is ook een geliefde jongerenbestemming. Naarmate de eilanden kleiner worden, is de typisch Griekse sfeer vaak zeer goed bewaard gebleven.

Douane
Om Griekenland binnen te komen of uit te gaan heeft u een geldig paspoort of legitimatiebewijs nodig, dat na terugkomst nog 3 maanden geldig is. Griekenland is lid van de EU.

Tijdsverschil
In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland. ’s Middags houden de Grieken vaak een si�sta. De meeste winkels zijn dan gesloten. Griekenland kent net als wij een zomer- en een wintertijd, deze loopt gelijk aan die van Nederland.

Winkels
Maandag en woensdag van 9:00 – 14:30 uur. Dinsdag, donderdag en vrijdag van 9:00 � 13:30 uur geopend en van 17:00 tot 20:30 uur. Zaterdag van 9:00 � 14:30 uur. In de toeristische plaatsen zijn de openingstijden ruimer. Supermarkten zijn vaak de hele dag open.

Banken
Griekenland is net als Nederland met ingang van 1 januari 2002 overgegaan op de Euro. Bijna op alle eilanden zijn er pinmogelijkheden. Let op als u gaat pinnen, sommige automaten geven u eerst het geld terug en dan pas uw pinpas. De banken zijn vanaf 08:00 tot 14:00 uur geopend. Op zondag zijn alle banken gesloten. Wisselkantoren zijn meestal geopend tot 22:00 uur.

Bromfietsen, scooters, motoren
U kunt uitsluitend een brommer of scooter huren op vertoon van een geldig motorrijbewijs categorie A of brommercertificaat. Dit is afhankelijk van het aantal cc’s van de brommer/scooter. Bij 50 cc of minder voldoet het brommercertificaat (circa 10 Euro bij het postkantoor), bij meer dan 50 cc is een motorrijbewijs nodig. Let op: de aanvraag van een brommercertificaat duurt een paar weken!

Autohuur
In Griekenland vindt u vele autoverhuurbedrijven, die allemaal verschillende voorwaarden en condities hebben. Om een auto te mogen huren, moet u minimaal ��n jaar in het bezit van een rijbewijs zijn en dient u minimaal 21 jaar oud te zijn. Sky International Tours werkt samen met een betrouwbaar autoverhuurbedrijf op Kreta, vraag naar onze zeer aantrekkelijke tarieven.

Telefoon
Om vanuit Griekenland naar Nederland te kunnen bellen, kiest u +31 en vervolgens het netnummer (zonder 0) en het abonneenummer. Bellen vanuit een telefooncel met kaart is het goedkoopste. Uw mobiele telefoon kunt u zonder problemen gebruiken mits u de mogelijkheid hebt om in het buitenland te bellen of te sms’en.

Elektriciteit
De netspanning is over het algemeen 220 volt.

Nationale feestdagen
1 januari Nieuwjaarsdag
6 januari Driekoningen
25 maart Viering onafhankelijkheid (1821)
1 mei Dag van de Arbeid
14 juni Dag van de Heilige Geest
15 augustus Maria Hemelvaart
28 oktober Ochi Dag
25/26 december Kerstmis

Het Griekse Paasfeest en dus ook Pinksteren en Hemelvaart vinden meestal later plaats dan het Nederlandse Paasfeest. Lokaal hebben eilanden, streken, steden en dorpen zelf nog verscheidene andere feestdagen.