Vliegreis Lanzarote

Lanzarote maakt deel uit van de Canarische Eilanden en is het meeste noordelijke eiland van de groep. De eilandengroep behoort tot Spanje, maar ligt voor de Marokkaanse kust. Lanzarote is op nog geen 115 kilometer van Marokko gelegen. Het is niet een erg groot eiland, want het kent een oppervlakte van maar 846 vierkante kilometer, 62 kilometer lang en 21 kilometer breed. Meer dan vijftien miljoen jaar geleden is het eiland ontstaan door vulkanisme. De hoofdstad van Lanzarote is Arrecife en hier bevindt zich tevens de enige luchthaven van het eiland. Dit eiland is tevens het oudste van de Canarische Eilanden en daarom is de oorspronkelijke vulkaan ook meer verweerd tot bergen en heuvels. Als je naar Lanzarote op vakantie wilt gaan, hoef je niet bang te zijn voor regen, want dit komt hier nauwelijks voor. Ook de temperaturen zijn hier zeer gunstig. In de afgelopen jaren is het er niet kouder dan 6 graden Celsius geweest. Let goed op de periode waarin je gaat, want ongeveer 40 dagen per jaar komt er een sterke wind vanuit de Sahara over het eiland heen. Het wordt op Lanzarote dan erg warm en ook brengt dit veel fijn zand met zich mee. Vraag hiernaar bij het desbetreffende reisbureau.

Vakantie Lanzarote

De laatste uitbarstingen van de vulkaan dateert van 1824, maar tegenwoordig is de vulkaan op Lanzarote niet meer actief. Het eiland kent een erg mooie natuur en het is dan ook aan te raden om het eiland eens goed te verkennen. Bezoek het nationale park Timanfaya eens dat bestaat uit verschillende vulkaankraters en grote lavavelden. Als toerist zal je ook de oude hoofdstad Teguise eens moeten bezoeken, dit is erg mooi en je zult je er prima vermaken. De cactus tuin bij Guatiza en de lavatunnels van Cueva de los Verdes zijn ook erg populair.

Als je een mooi uitzicht wilt hebben over Lanzarote, dan zal je eens naar Mirador del Rio moeten gaan. Je kunt hierbij genieten van het mooie landschap. Jaarlijks wordt er op het eiland een triatlon gehouden. De zogenaamde Ironman, deze is erg bijzonder want het geldt als een van de zwaarste ter wereld. Behalve fysieke sporten kan je op Lanzarote ook rustig golfen. Er zijn in totaal twee banen te vinden met ieder 18 holes. Voor iedereen is er dus wat weggelegd op het eiland. Of je nou houdt van de natuur, sport of van een heerlijke strandvakantie.