Vliegreis Mallorca

Mallorca is een eiland voor de Spaanse kust en het behoort dan ook tot Spanje. Het is het grootste eiland in de Middellandse Zee. De oppervlakte van het eiland is 3640 vierkante kilometer en in totaal wonen er ongeveer 846.000 mensen. Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland en dat is ook gelijk de hoofdstad van de Balearen. Op Mallorca wordt er Catalaans en Spaans gesproken. Tegenwoordig komen er jaarlijks erg veel toeristen naar het eiland toe, zo’n acht miljoen. Het eiland is vooral populair onder de Duitsers en Britten. De badplaatsen worden erg veel bezocht en als je naar de meeste druk bezochten stranden wilt, dan zal je naar het zuiden van Mallorca moeten gaan. Ouders met jonge kinderen kiezen er vaak voor om hun vakantie aan het noorden van het eiland, Alcudia, te vieren. Behalve in de zomer, brengen er ook erg veel mensen hun winter door op het eiland.

Het is mogelijk om het eiland op verschillende manieren te bereiken. Zo kan dit uiteraard met het vliegtuig. Je landt dan op het vliegveld Palma de Mallorca. Met de veerboot is Mallorca uiteraard ook te bereiken, alleen zal je er vanaf het vaste land wat langer over doen. Het Spaanse eiland heeft een erg mooie natuur en veel toeristen vergeten dat nog wel eens. Bezoek daarom eens de Cap Formentor, Valldemossa en Sóller. Ook zijn er prachtige druipsteengrotten te vinden op Mallorca. De grotten van Ham en Drach zijn de grootste van het eiland. Deze zijn te vinden bij de plaats Porto Christo. Vaak blijven de toeristen op hun resort omdat ze daar toch alles krijgen, maar trek het binnenland eens in om het mooie eiland Mallorca eens te bewonderen. De voormalige koningen van Spanje lieten hier vaak hun mooie kunstwerken achter en ook zijn er vele mooie gebouwen neergezet.

In het jaar 123 voor Christus werd Mallorca door de Romeinen veroverd. Ze stichtten hier de stad Palma. Ze zagen het eiland als strategisch punt en daardoor besloten ze vele gebouwen te bouwen. Tegenwoordig zie je er nog enkele theaters, badhuizen en tempels van terug. In de jaren die erop volgden werd Mallorca door de Vandalen, Byzantijnen en de Moren bezet. Tegenwoordig wordt het eiland bestuurd door de Spaanse regering. Een vakantie op het Spaanse eiland Mallorca is erg mooi. Geniet uiteraard van de vele mooie dingen die het eiland te bieden heeft, maar bezoek uiteraard ook de mooie stranden eens.