Vliegreis Rhodos

Vliegreis Rhodos

U wilt naar Griekenland op vakantie? Zoek niet verder en kies voor het prachtige eiland Rhodos. Met ruim 300 zonnige dagen per jaar bent u verzekerd van prachtig weer. Rhodos Stad is de topper van het eiland Rhodos en u zult hier een geweldige vakantie beleven. Verdwaal in de oude stad met haar gezellige straatjes of ga shoppen in de nieuwe stad in de hippe winkels. Rust uit en ga zonnen op de enorme stranden of ga tot in de late uurtjes stappen in de barstreet! Rhodos Stad heeft iedereen iets te bieden.

U kunt op verschillende manieren richting Rhodos Stad reizen. Meest populair is natuurlijk het vliegtuig. Tijdens het zomerseizoen vliegen diverse Nederlandse chartermaatschappijen rechtstreeks naar de internationale luchthaven van Rhodos Stad. De vluchttijd van een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Rhodos duurt ongeveer 3,5 tot 4 uur. De luchthaven ligt ongeveer 17 kilometer van het centrum van Rhodos stad. In de winter is het aanbod beperkt tot Olympic Airways, de nationale Griekse maatschappij. De vluchten gaan dan via de hoofdstad Athene.

Rhodos is ook goed per boot bereikbaar. Vanuit Piraeus (bij Athene) gaan er 3 veerboten per dag naar Rhodos. Het is mogelijk om vanuit diverse Italiaanse havens via Piraeus naar Rhodos te varen. Rhodos is tevens per veerboot bereikbaar vanuit Marmaris (Turkije) en Kos.

Vakantie Rhodos-stad

Rhodos Stad is een plaats en gemeente in de regio Zuid-Egeïsche Eilanden, departement Dodekanesos. De plaats is het toeristische en culturele centrum van het eiland Rhodos. Dicht bij de haven ervan staat een 14e-eeuwse burcht, die in 1315 door de ridders van St. Johannes van Rodos is gebouwd. In het centrum van Rhodos Stad ligt een oude marktplaats, een agora. De stad Rhodos bestaat uit 3 delen. Allereerst de oude stad, waar gegeten en gewinkeld word, en waar je de nodige middeleeuwse gebouwen tegenkomt. Dan de nieuwe stad, de hotelwijk met moderne cafe’s, gezellige bars en chique winkels. En dan zijn er nog de buitenwijken waar vooral woonhuizen staan.

Centraal punt van deze gedeelde stad is Néa Angorá, de nieuwe markt aan de Mandraki-haven. Hier arriveren de bussen van het hele eiland en hier vertrekken ook de excursie- en veerboten. Een wandeling door de oude stad is een must see voor iedereen die een bezoek aan Rhodos stad brengt.

Klimaat Rhodos

Hoewel de winters op Rhodos relatief mild zijn is Rhodos gedurende de wintermaanden geen strandbestemming. De meeste accommodaties zijn dan zelfs gesloten, ook al is het aangenaam genoeg om te overwinteren. Om het eiland te verkennen zijn april, mei, oktober en de eerste helft van november de beste maanden. Het weer is dan aangenaam, in de zomer kan het te warm worden. Voor strandvakanties is Rhodos van juni t/m half oktober een ideale bestemming. Er valt dan vrijwel geen regen en het is er lekker warm. Houd er rekening mee dat in juli en augustus de temperatuur op kan lopen tot boven de 40° Celsius. Ixia, Trianda en Rhodos Stad zijn in de zomermaanden koeler dan de aan de oostkust gelegen plaatsen zoals Lindos, Faliraki en Kolymbia. De verkoelende wind ontbreekt aan de oostkust.

Oude stad Rhodos

Een bezoek aan de Oude Stad is een eerste vereiste! De oude stad is meer dan 2000 jaar oud en het meeste unieke is dat het voor bijna 100% nog intact is. De oude stad van Rodos is in 1988 toegevoegd aan de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO. Men kan langs de muren die om de oude stad heen staan wandelen, want hier loopt een soort voetpad of promenade langs. De haven is zeer mooi. Men kan een wandeling maken over het Akti Boumbouli, dat tussen de Mandraki-haven en de grote commerciële haven in ligt. Aan het einde van het Akti Boumbouli bevindt zich het St. Nikolaas-fort. Hier ergens zou een van de voeten van de kolossos hebben gestaan. De stad heeft een archeologisch museum, dicht bij de haven.

Enkele bezienswaardigheden zijn:

Archeologisch museum
Decorative Art museum
Vestingsmuren
Paleis van de grootmeester
Agios Fanourios kerk
Kolos van Rhodos
Municipal Art Galery
Ridderstraat
St. Katharina hospitium
Synagoge Kahal Shalom

Overig Rhodos

Op Rhodos is het 1 uur later dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de wintertijd als voor de zomertijd. Op Rhodos wordt Grieks gesproken. Veel geschreven uitingen zijn in het Grieks, hoewel het Latijnse schrift ook steeds vaker gebruikt wordt. Mensen die in de toeristische branche werkzaam zijn spreken meestal ook Engels. De Grieken waarderen het als u een paar woordjes Grieks spreekt. Let echter wel op de uitspraak en vooral op de klemtoon. Het verkeerd leggen van de klemtoon kan het woord een andere betekenis geven.