Vliegreis Sunny Beach

Gelegen aan de zwarte zee en de populairste badplaats van Bulgarije. Het zandstrand heeft een lengte van 8 km. De regio heeft meer dan 800 hotels en 130 restaurants. Over de gehele lengte bevindt zich een ruime boulevard met goede restaurants en overdag een markt. ’s Avonds gaan de deuren open van de heftigste clubs, met Flowerstreet als centrum. Sunny Beach is niet alleen populair om het mooie (en grote) strand, maar ook om de lage prijs. Veel toeristen uit Nederland en andere landen kiezen Sunny Beach voor de lage prijs van eten & drinken, maar ook van spullen. Er is een goede vervoersmogelijkheid via de bus, echter is er geen treinstation. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Burgas(Bourgas), dit vliegveld ligt op zo’n 25km van Sunny Beach.

Sunny Beach (het Zonnestrand) is een toeristisch gebied in Bulgarije dat zo’n 35 kilometer ten noorden van de stad Burgas ligt. De naam Sunny Beach is te danken aan de vele uren zonneschijn in vooral de zomer en lente. In de periode april tot en met augustus is het meestal aangenaam weer met vrij weinig neerslag en veel zonneschijn. In de wintermaanden is het koel. Echt koud wordt het niet snel in dit deel van Bulgarije.

Sunny Beach is in de afgelopen 5 jaar uitgegroeid tot een levendige en kleurrijke badplaats met lage prijzen. Er zijn veel goede uitgaansgelegenheden; gezellige cafe’s, hippe clubs en trendy discotheken (zoals de Iceberg, een moderne topdiscotheek en L’Azur, de bekendste discotheek van Sunny Beach, die ook nog eens direct aan het strand ligt). Ook het strandleven is er ideaal. Het goudgele zandstrand van Sunny Beach behoort tot de mooiste van Europa, is zeer breed en schoon en mondt uit in de prachtige heldere zee. Doordat het strand zacht glooiend afloopt in zee is het ook een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen. Tevens zijn er volop watersportfaciliteiten en prima terrassen.