Op vakantie naar Kenia

Kenia is het ideale land voor een prachtige safarivakantie en het kan ook nog eens uitstekend gecombineerd kan worden met een heerlijke strandvakantie aan de Indische oceaan. Het land telt ongeveer 50 nationale parken die plaats bieden aan uiteenlopende landschappen en legio diersoorten.

De Big Five leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard vormen de grootste attractie maar het is niet eenvoudig alle vijf te zien tijdens een verblijf. De luipaard vormt waarschijnlijk de grootste uitdaging. De grootste kans om wild te zien is vroeg in de ochtend en bij zonsondergang. In de hete middaguren doen de meeste dieren het rustig aan en zoeken ze schaduwrijke plekjes op.

Afrikaanse stammen rond het hoogste punt van het continent. Het bezoeken van een authentiek inheems dorp behoort inmiddels tot een populaire activiteit waardoor de oorspronkelijkheid van de dorpjes enigszins verdwenen is.

Desalniettemin is het zeer interessant om eens een kijkje te nemen om zodoende een indruk te krijgen van de leefwijze van de eens roemruchte krijgers zoals de Masai. De Masai leven in het zuiden bij Kenia vakantie bij het beroemde nationale park Serengeti dat over de grens in Tanzania ligt en het Keniaanse nationale park Amboseli. Vanaf het laatste park heb je, als de bewolking het toelaat, een prachtig zicht op de Kilimanjaro. De Kilimanjaro is met een hoogte van 5.895 meter de hoogste berg van het Afrikaanse continent en biedt een prachtige achtergrond voor de omliggende wildernis.

Kenia strand

Heerlijk nagenieten van al het natuurschoon onder wuivende palmbomen en aan prachtige stranden is goed mogelijk bij en vooral ten zuiden van de stad Mombasa in het zuidoosten van Kenia vakantie. Mombasa biedt daarbij de gelegenheid het stadsleven van dit Afrikaanse land te beleven en een aantal bezienswaardigheden te bezoeken die nu eens niet met dieren te maken hebben.

Het stadsleven in de hoofdstad Nairobi verschilt behoorlijk van dat in Mombasa. Dat maakt de stad echter niet minder aantrekkelijk. Nairobi is een multiculturele stad die een skyline combineert met een overvloed aan groen waardoor het geheel een bijzondere aanblik krijgt. Het nationale park dat tegen de stadsgrens aanligt, biedt de unieke mogelijkheid wild tegen de achtergrond van het stadsleven te aanschouwen. Dit nationale park is het oudste van Kenia.

Safari met luchtballon

Het nachtelijke geluid van de Afrikaanse savanne dringt door de dunne wand van de tent. Er wordt zacht aan de deur geklopt. Een bediende brengt verse koffie, thee en koekjes en wijst erop dat men over een half uur voor de luchtballon safari opgehaald wordt…

De Masai Mara is één van de meest indrukwekkende landschappen bij een van de Kenia vakanties met grote vlaktes die rijk aan wild zijn. De beste manier om Masai Mara op waarde te schatten is via een vlucht met een luchtballon bij het krieken van de dag. Gasten worden naar hun luchtballon gereden in het donker. De ballon wordt met hete lucht van de branders opgeblazen en de kern verlicht zich met de eerste stralen van de zonsopgang. Na een korte uitleg door de piloot stappen de passagiers in de mand (ruimte voor 16 personen). De luchtballon stijgt snel over de warmgekleurde vlaktes van de Mara met de horizon als eindbestemming.

Tijdens het volgende uur zullen de stilte, de ruimte en de spectaculaire vergezichten voor een onvergetelijke ervaring zorgen. Met gemak kan de mand vanuit een hoog punt de koers wijzigen om vervolgens laag over de weiden te glijden. Door de rustige vaart wordt het wild tijdens een van de vakantie Kenia reizen niet gestoord. Grazende kudden zebra’s, giraffen, gazellen en olifanten warmen zich op in het ochtendlicht, terwijl roofdieren zoals leeuwen en luipaarden van hun nachtelijke jacht terugkeren.

Het eind van een luchtballon safari wordt gevolgd door een champagneontbijt op de vlaktes en het uitreiken van certificaten. In een rustig tempo brengen de jeeps de passagiers terug naar hun tentkampen of lodge met verdere mogelijkheden om de wildernis en het wild te ontdekken. Ook al is deze vorm van safari niet bepaald goedkoop, een ballonvaart over de Veluwe is ook niet voor de helft verkrijgbaar.