Zwanger vliegen?

Het is natuurlijk niet gek dat je er tussenuit wil en een heerlijke vliegvakantie wil boeken, ook als je zwanger bent is hier altijd nog behoefte aan. Even ertussenuit, uitrusten en genieten van de mooie kanten van het leven. Maar de vraag die veel voorkomt is: Mag je vliegen als je zwanger bent?. Deze vraag zullen we in dit artikel behandelen. Hopelijk kunnen we je hier duidelijkheid mee geven zodat je deze kan gebruiken. Misschien moet je de vliegvakantie dan wat eerder boeken, zodat je dit jaar toch nog op vakantie kunt gaan. Maar je kunt dus gewoon zwanger worden, ook al wil je op een vliegvakantie.

Internationale regels

Voor vliegen tijdens zwangerschap zijn internationale regels, maar sommige vliegtuigmaatschappijen hebben strengere regels. Houdt hier dus wel rekening mee voor je gaat boeken. De internationale regels voor zwanger vliegen zijn dat je tot 36 weken (dus een maand voor je bent uitgeteld) mag vliegen. Dit komt mede doordat je de angst kunt hebben dat je tijdens het vliegen kan bevallen, maar dat het ook daadwerkelijk kan gebeuren tijdens je vlucht. Mede door de angst en spanning kunnen de wee├źn namelijk vroeger beginnen. Wanneer je trouwens van meer als 1 kind zwanger bent is het aangeraden om je huisarts of dokter om advies te vragen, meestal word er dan aangeraden om na 32 weken zwangerschap niet meer te gaan vliegen.

KLM zwanger vliegen

Je kunt bij KLM zwanger vliegen tot 36 weken, zoals in de internationale regels wat betreft vliegen tijdens zwangerschap is vastgelegd.

Transavia zwanger vliegen

De vliegtuigmaatschappij Transavia heeft ook de maximale zwangerschap tijdens het vliegen op 36 weken gezet als eis. Wanneer je zwanger bent van meer als 1 kind, betiteld als meerling, dan mag je tot 34 weken zwangerschap nog vliegen zonder hiervoor een doktersverklaring te hebben.